wtorek, 2 grudnia 2014

Udka kurczaka w sosie curry

Czas jest przesadnie ograniczony. Wszystko co by się chciało zrobić zdaje się być tak strasznie...wymagające. A do zrobienia jest sporo...Też tak macie?


SKŁADNIKI:

filet z udek kurczaka - 3 szt.
kasza gryczana - 250 g
cebula - 2 szt.
mąka - 2 łyżki
curry - 2,5 łyżeczki
chili - 1/2 szt.
bazylia - 1 kilka listków
woda - 300 ml
jogurt - 3 łyżki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

KROK 1: Udka kroimy w podobnej wielkości kostkę. Wkładamy do miseczki, polewamy jogurtem i odkładamy na 30 m. do lodówki
KROK 2: Gotujemy kaszę do miękkości.
KROK 3: Podsmażamy cebulkę.
KROK 4:
Dodajemy mąkę, chili, przyprawy, mieszamy. Zalewamy wodą. Gotujemy 15 minut. Blenderujemy.
KROK 5: Dodajemy kurczaka i gotujemy aż będzie gotowy.
KROK 6: Wszystko mieszamy. Podajemy z kaszą.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates