Przepis: Pstrąg tęczowy z cytrynie i sosie balsamicznym
Wracam do was z kolejnym przepisem, tym razem inspirowanym sokiem Limmi. Wspominałam, że uwielbiam siedzieć godzinami w kuchni? Nie? Bo tak nie jest. Ten przepis też się banalnie prosty i ekspresowy.
Składniki:
- 2 pstrągi tęczowe
- Szczypta tymianku i pieprzu ziołowego
- Sok z cytryny Limmi
- Czosnek
- Ocet balsamiczny
Pstrąga
tęczowego myjemy i nacinamy. Delikatnie nacieramy octem balsamicznym, w
nacięcia wkładamy pokrojony w plasterki czosnek. Całość posypujemy przyprawami (również
w środku ryby) i polewamy sokiem z cytryny.
Następnie
pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.
Podajemy
w sałatką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!