sobota, 13 czerwca 2020

Przepis: Pstrąg tęczowy z cytrynie i sosie balsamicznym


Wracam do was z kolejnym przepisem, tym razem inspirowanym sokiem Limmi. Wspominałam, że uwielbiam siedzieć godzinami w kuchni? Nie? Bo tak nie jest. Ten przepis też się banalnie prosty i ekspresowy.

 

Składniki:

  • 2 pstrągi tęczowe
  • Szczypta tymianku i pieprzu ziołowego
  • Sok z cytryny Limmi
  • Czosnek
  • Ocet balsamiczny

 

Pstrąga tęczowego myjemy i nacinamy. Delikatnie nacieramy octem balsamicznym, w nacięcia wkładamy pokrojony w plasterki czosnek. Całość posypujemy przyprawami (również w środku ryby) i polewamy sokiem z cytryny.

Następnie pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Podajemy w sałatką.


0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates