czwartek, 12 września 2024

Makaron z fasolką i sosem pomidorowym

#Reklama #CzanieckieMakarony




Zawsze chciałam być matką, która na macierzyńskim powie, że wszystko się da. Że wystarczy dobra organizacja i wreszcie można zrobić wszystko, na co wcześniej brakowało czasu. A guzik prawda! Owszem, sporo potrafię zrobić, ale nie każdego dnia i niekoniecznie jest to wyłącznie moja zasługa.


Postanowiłam wyznaczyć sobie priorytety, rzeczy, które mimo wszystko chce osiągnąć. Jedną z nich jest gotowanie ze zdrowych produktów. Do tego, by o tym napisać, zmotywowała mnie firma Czanieckie Makarony, która wysłała mi pudełko ze swoimi makaronami. To właśnie we współpracy z nimi powstanie kilka wpisów z prostymi, ale pysznymi przepisami!


Dziś mamy: makaron z fasolką i sosem pomidorowym.


Składniki:

  • makaron świder 100% durum z błonnikiem
  • 500 gr mięsa mielonego
  • koncentrat i przecier pomidorowy
  • fasolka szparagowa
  • przyprawy: bazylia, czarnuszka, pieprz, sól


Przepis jest banalny w wykonaniu i naprawdę szybki. Należy:


  1. Ugotować makaron i fasolkę.
  2. Przygotować sos: wymieszać koncentrat z przecierem oraz dodać przyprawy.
  3. Podsmażyć mięso mielone.
  4. Połączyć wszystko powyższe na talerzu.


Proste i smaczne! Lubisz takie banalne przepisy? Jakie jest Twoje popisowe danie?




Dominika Róg-Górecka

1 komentarz:

  1. Świetny przepis, dokładnie takie lubię. Szybko, zdrowo i bez zbędnych komplikacji.

    OdpowiedzUsuń

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates