Schab pieczony z warzywami
#reklama #CzanieckieMakaronyJak tam przygotowania do świąt? A może przydałby się przepis na prosty obiad? Tym razem może nie jest szybko, ale pracy przy tym niewiele!
Składniki:
- 1 kg schabu
- Warzywa mrożone – ok. 200 g
- Przyprawy
- Makaron muszelki z błonnikiem – Czenieckie Makarony
- 100 ml oleju rzepakowego
Przepis:
- Władamy schab do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem i posypujemy przyprawami.
- Mięso pieczemy przez 1,5h w temp. 200 stopni, następnie wyłączamy pieczenie i zostawiamy w piekarniku na 1-2 godziny.
- Gotujemy makaron do miękkości.
- Łączymy wszystko na talerzu.
Schab też świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapki, zamiast typowych wędlin.
Lubicie pieczone mięsa?
Dominika Róg-Górecka
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!