poniedziałek, 23 grudnia 2024

Schab pieczony z warzywami

#reklama #CzanieckieMakarony 


Jak tam przygotowania do świąt? A może przydałby się przepis na prosty obiad? Tym razem może nie jest szybko, ale pracy przy tym niewiele!


Składniki:
  • 1 kg schabu
  • Warzywa mrożone – ok. 200 g
  • Przyprawy
  • Makaron muszelki z błonnikiem – Czenieckie Makarony
  • 100 ml oleju rzepakowego

Przepis:

  1. Władamy schab do naczynia żaroodpornego, polewamy olejem i posypujemy przyprawami.
  2. Mięso pieczemy przez 1,5h w temp. 200 stopni, następnie wyłączamy pieczenie i zostawiamy w piekarniku na 1-2 godziny.
  3. Gotujemy makaron do miękkości.
  4. Łączymy wszystko na talerzu.

Schab też świetnie sprawdza się jako dodatek do kanapki, zamiast typowych wędlin.

Lubicie pieczone mięsa?

Dominika Róg-Górecka



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Serdecznie dziękuję za komentarz :) Zapraszam ponownie!

Tu mnie znajdziesz

Copyright © 2018 Recenzje na widelcu
| Distributed By Gooyaabi Templates